להתגרש בשלום

יש להם שני ילדים,

היא רוצה להתגרש,

הוא מוכן להתגרש בתנאי שהילדים נשארים איתו והבית נשאר שלו.

יש להם שתי מכוניות, אחת משפחתית גדולה, אחת קטנה,

יש רכוש שנצבר,

וזכרונות באלבום תמונות,

יש הרבה חוויות משותפות, חלקן נעימות, חלקן הרבה פחות,

ההווה לגמרי לא פשוט, ישנם ויכוחים והאשמות,

העתיד לא ידוע.

היא מציעה גישור, כדי לסיים יפה,

הוא אומר שהיא זו שמפרקת את המשפחה ושאי אפשר להתגרש יפה, ואם היא באמת רוצה לסיים אז הפ יפגשו בבית המשפט.

שיחת טלפון ממגשרת

הוא קיבל טלפון ממגשרת וכמעט ניתק ישר את השיחה. משהו בטון הדיבור שלה גרם לו להקשיב עוד כמה רגעים. הוא שמע שתהליך גישור מתקיים רק אם שני הצדדים מעוניינים בגישור, הוא הבין שבכל רגע הוא יכול להחליט שהוא מפסיק את התהליך ובוחר לפנות לבית המשפט. המגשרת הדגישה  שעבור הילדים כדאי לנסות תהליך גישור, באמצעותו ניתן להתגרש בשלום, וזה תפס את ליבו. דמויות ילדיהם הקטנים עברו מול עיניו והוא הרגיש מחנק בגרון.  "טוב… אני מוכן לנסות… אבל בתנאי שהילדים נשארים אצלי, על זה אני לא מוכן לוותר".

המגשרת הסבירה בעדינות ובבהירות שלגישור מגיעים ללא תנאים מוקדמים, וכל דבר שירצה לדון עליו, ידון במסגרת הפגישות.

פגישת גישור ראשונה – יוצאים לסוף דרך?

בתחילת הפגישה ציינה המגשרת את עקרונות תהליך הגישור, וכן הסיבה את תשומת ליבם לכך שבגישור לא משתמשים במינוח 'צדדים', אלא 'משתתפים' או במקרה זה 'בני זוג'.  שכן בגישור, בשונה מהליך משפטי, אין מדברים על צד א' כנגד צד ב' אלא על שני שותפים לסכסוך שמנסים להתמודד ביחד מול בעיה משותפת.

לאחר דברי הפתיחה בדקה המגשרת האם מוסכם על בני הזוג  שמטרת הגישור היא להגיע להסכם גירושין? האם באמת שניהם מעוניינים להתגרש?  שאלה זו עוררה שוב סימני שאלה אצלו, ואיתם נזרקה הערה לאויר: "זו היא שרוצה לפרק את המשפחה, אני לא רוצה".  המגשרת הסבירה שבגישור מדברים אחד אל השני, ויש לנסות ולהימנע מדיבורים מאשימים. היא סייעה להם לשוחח אחד עם השני לגבי סוגייה בסיסית זו ולאחר שהוא הבין שהיא נחושה להתגרש, הביע את מוכנותו להתחיל תהליך גישור שמטרתו להגיע להסכם גירושין.

בגישור מסוג זה יש משתתפים נוספים בתהליך, שאינם נוכחים פיסית – הילדים.  תפקידה של המגשרת להביא את מקומם ואת צרכיהם לאורך התהליך.

פגישות הגישור חלקן אישיות וחלקן משותפות. בתחילה הפגישות היו סוערות למדי וטעונות מאוד רגשית. בפגישות אלו התקדמו השניים שני צעדים קדימה ואחד אחורה, לעיתים שני צעדים אחורה ואחד קדימה. המגשרת סייעה לכל אחד מבני הזוג לבטא את צרכיו ורצונותיו בפני בן הזוג השני, וכן להקשיב לדברים שחשובים לבן הזוג. עם התקדמות התהליך נוצרו הסכמות ביחס להסכם הגירושין, בתחילה על דברים קטנים, וככל שעבר הזמן גם על דברים גדולים.

נקודת המחלוקת העיקרית היתה בנושא הילדים, וכל פעם שהגיעו לדון בנושא זה, הרוחות סערו, וכאילו נשכחו כללי תהליך הגישור אותם החלו להפנים בני הזוג. המגשרת חזרה והדגישה שיש חשיבות לביסוס תקשורת בינאישית סבירה ומכבדת בינהם, שכן לעולם ימשיכו להיות הורים משותפים לילדיהם וידרשו למערכת יחסים.  במפגשים השונים הדגימה להם המגשרת תקשורת אפקטיבית וכן נתנה להם הזדמנויות לתרגל בעצמם.

אט אט, בני הזוג קילפו עוד קליפות מעצמם, עד שיכלו להגיד בכנות מה רצונם לגבי הילדים, וכשהרצון האמיתי בא לידי ביטוי ניתן היה לראות שאין מחלוקת ואפשר להגיע להסכם שטוב לשני בני הזוג, וחשוב לא פחות לילדים !

 הסכם גישור – להתגרש בשלום

בדקה התשעים, כשעמדו לחתום על הסכם הגישור, נוצר פיצוץ על דבר קטן יחסית, תופעה אופיינית לשלבים האחרונים של תהליך גישור לגירושין.

הוא כמעט זרק את הכל וביקש ללכת לבית המשפט, היא גילתה הבנה לקושי שלו, שהרי היא זו שיזמה את הגרושין, ולכן החליטה לעשות ויתור קטן, שסייע לו להסכים לחזור לשולחן הגישור.

ההבדל בין קֵרוב לקרב הוא ו' הויתור

לפעמים ויתור קטן הינו צעד גדול המאפשר חתימה על הסכם גישור, ובמקרה זה איפשר להתגרש בשלום.

למידע נוסף בנושא גירושין לחצו כאן


מוזמנים ליצור קשר ולתאם פגישה

  • Hidden