הגישור הינו תהליך אלטרנטיבי להליך המשפטי, שמטרתו סיום סכסוכים מחוץ לכותלי בית המשפט, בדרך של שלום, בעלות נמוכה יותר ובפרק זמן קצר משמעותית מההליך המשפטי.

הגישור מתאים במיוחד להתמודדות עם משברים הקשורים בתא המשפחתי, שכן האופן בו מתנהל מאפשר התייחסות ושימת לב למכלול ההיבטים הבאים לידי ביטוי בסכסוכים משפחתיים: רגשיים, כלכליים, מערכות יחסים ועוד.

גישור משפחתי מיועד למשפחות גרעיניות – הורים וילדיהם הבוגרים, בין אחים, בין בני משפחה באשר הם.

ישנן סיבות שונות שמשפחות מגיעות לתהליכי גישור: סכסוכים על רקע ירושה, בנים ממשיכים במושבים חקלאיים, סכסוכים על רקע טיפול בהורים מבוגרים, סכסוך רב שנים בין בני משפחה ועוד.

מאפיינים ויתרונות של תהליך גישור

השתתפות בתהליך גישור נעשית מתוך בחירה והסכמה חופשית של הצדדים לפתור את הסכסוך בדרך אחרת. קצב ההתקדמות ותוצאות התהליך הינם בשליטה ובמעורבות של הצדדים.

המגשר הינו איש מקצוע נייטרלי הנבחר בהסכמת הצדדים ומסייע להם לעבור תהליך של הידברות, שמטרתו להביא לגיבוש הסכמות ליישוב הסכסוך.

הגישור מתנהל באווירה מכבדת, אישית ונעימה.

המשתתפים בגישור מעורבים בתהליך ושותפים בגיבוש ההסכמות לפתרון הסכסוך, דבר המאפשר הגעה להסכם, הנותן מענה לצרכים הייחודיים של כל אחד מהצדדים.

תהליך הגישור מאפשר העלאת פתרונות יצירתיים, המשלבים את האפשרויות והצרכים של הצדדים.

בגישור, כל הצדדים יכולים לצאת 'מנצחים' (win-win), זאת לעומת תהליכים המתקיימים בבית המשפט,

המסתיימים על פי רוב בהכרזה על צד אחד מנצח וצד שני מפסיד, או בפשרה, שהיא סוג של הפסד לשני הצדדים (פש-רע).

התהליך ותוצאותיו דיסקרטיים – כל הנאמר במסגרתו נשמר בסודיות.

תהליך הגישור מסתיים בהסכם כתוב, שנותן פתרון יישומי מפורט, העונה לצרכים הייחודיים של הצדדים. הצדדים חופשיים לנסח הסכם המתאים לסיטואציה, לצרכיהם ולחוש הצדק וההוגנות שלהם. הם אינם מוגבלים ע"י החוק או תקדימים משפטיים. החוק אינו חזות הכל בגישור.

מהות תהליך הגישור המשפחתי הינה הידברות בין אנשים שחלקו תקופות חיים משמעותיות עד היווצרות הסכסוך וימשיכו לחלוק גם בעתיד מתוקף הקשר המשפחתי. לאור העובדה שמדובר במערכות יחסים מתמשכות, הגישור מאפשר בנוסף ליישוב המחלוקות הקיימות גם יצירת בסיס לתקשורת טובה יותר בהמשך החיים.

הגישור אצלנו

אנחנו מאמינות מאוד בהנחייה משותפת של תהליכי גישור במשפחה לאור ההיבטים השונים עליהם יש לתת את הדעת בגישורים אלו. הרקע האישי והמקצועי המשותף שלנו: גישור במשפחה, ראיית חשבון, טיפול ואימון, מאפשר לנו לתת מענה לכלל הנושאים תחת קורת גג אחת. זאת במסגרת תהליך ממוקד בו אנחנו מנווטות את העיסוק וההתקדמות בנושאים השונים בצורה מקצועית, רגישה ומותאמת לכם.

מהלך הגישור

חלקו הראשון של התהליך כולל:

  • פגישת היכרות משותפת: הסבר על תהליך הגישור – כיצד מתנהל, מה תפקידנו כמגשרות, מה נדרש מכם כדי שהגישור יביא לתוצאות מיטביות עבורכם, הכרות ראשונית שלנו אתכם ואת הסכסוך.
  • פגישה אישית עם כל אחד מהמשתתפים בתהליך: על מנת להכיר יותר את נקודות המבט של כל אחד, את הצרכים האישיים ועוד.
  • פגישה משותפת: לאחר סיכום ועיבוד הדברים שעלו בפגישת ההיכרות המשותפת ובפגישות האישיות, נציג בפניכם את תמונת המצב כפי שאנו רואות אותה בשלב זה, את כל הנושאים העומדים על הפרק, ואת המלצותינו לגבי המשך התהליך. לאחר הצגת הדברים נשמע את התייחסותכם ונחליט במשותף לגבי הצעדים הבאים. בסיום פגישה זו נציג אומדן משוער לכמות הפגישות הנדרשות.

המשך התהליך – יצירת פתרונות לנושאי המחלקות השונים:

  • סדרת פגישות משותפות ובמידת הצורך גם פגישות אישיות, במהלכן נעסוק בכל הנושאים הרלונטיים, נעלה מספר רב ככל האפשר של פתרונות לכל נושא, נבחן כל פתרון אל מול הצרכים האישיים והמשותפים, עד שנגיע לבניית פתרון כולל המוסכם עליכם.
  • לאחר מתן מענה לכלל הנושאים נערוך מסמך המפרט את כל ההסכמות שגובשו ומציג פתרונות יישומיים לנשואים השונים.

סיום התהליך:

במידה ויש צורך לתת להסכם זה תוקף של פסק דין אנחנו מלוות אתכם עד לסיום התהליך – העברת המסמך שגובש לעו"ד לצורך עריכה סופית של ההסכם, ועד קבלת תוקף של פסק דין ע"י בית המשפט הרלוונטי.

חשוב לנו מאוד שתצליחו ליישם בפועל את ההסכמות אליהן הגעתם, ולכן במידה ויתעוררו קשיים כלשהם לאחר סיום התהליך נעמוד לרשותכם כדי לסייע לכם להתגבר עליהם ולהמשיך קדימה.

ניתן ליצור עמנו קשר בכל דרך שנוחה לך– למלא את הפרטים מטה ונחזור אליך, להתקשר 054-7299615 או לשלוח הודעת ווטסאפ

 

  • Hidden